четвер, 7 травня 2020 р.

7 психологічних тестів, які варто пройти кожному

У житті ми часто стаємо перед складним вибором або потрапляємо в круговорот проблем, в ході вирішення яких починаємо сумніватися в собі і своїх почуттях. Для таких випадків існують психологічні онлайн-тести, які допоможуть вам розібратися в собі або навіть вирішити життєву дилему 

1. Тест Люшера
 Цей тест допоможе оцінити власний психологічний стан за допомогою вибірки кольорів від найбільш до найменш приємного. Тест створив  швейцарський психолог Макс Люшер у 1947 році. Він використовував вісім кольорів: фіолетовий, сірий, червоний, чорний, жовтий, зелений, синій і коричневий. Наприклад, пріоритет синього говорить про врівноваженість, чорний символізує індивідуалізм, а червоний – амбітність і заповзятливість. Все дуже просто: з кількох кольорових прямокутників ви вибираєте спочатку ті, які вам подобаються більше, а потім — які менше. Спеціаліст на основі результатів тесту Люшера зможе дати рекомендації, як уникнути стресу, ну а ви просто заглянете глибше всередину себе.
2. Шкала депресії Бека                                                                                                             
Тест дозволяє оцінити ступінь вираженості різних фобій, панічних атак і інших тривожних розладів. Результати не надто красномовні. Вони лише скажуть, є у вас причини турбуватися чи ні. Вам потрібно прочитати 21 твердження і вирішити, наскільки вони справедливі для вас.
3. Тест Сонді                                                                                                                             
Тест спрямований на виявлення психологічних відхилень. Він складається з декількох етапів. На кожному з них вам продемонструють портрети, з яких потрібно буде вибрати найменш і найбільш приємні на ваш погляд. Цей спосіб тестування розроблений психіатром Леопольдом Сонді в 1947 році. Лікар зауважив, що в клініці пацієнти ближче спілкувалися з тими, у кого були такі ж захворювання. Зрозуміло, інтернет-тест не поставить вам діагноз — він просто допоможе виявити деякі схильності. Причому в залежності від стану психіки результати будуть різними, так що проходити тест Сонді можна в будь-який незрозумілій ситуації.
 4. Діагностика темпераменту по  Айзенку                                                                 
 Вам потрібно відповісти на 70 питань, щоб з'ясувати, хто ви: холерик, сангвінік, флегматик або меланхолік. Заодно тест визначає рівень екстраверсії, так що ви зможете дізнатися, чи є ви інтровертом або просто тимчасово втомилися від людей.
 5. Шкала Цунга для самооцінки депресії
Ще один тест, що стосується депресії. Він коротший і простіший для сприйняття, ніж опитувальник Бека. Якщо любите комплексний підхід у всьому і не готові задовольнятися результатами одного тесту, можете поєднувати їх. Автор цього тесту - психіатр Вільям Цунг.
 6. Тест емоційного інтелекту Н. Холла
Емоційний інтелект – це здатність людини розуміти власні емоції та почуття інших людей. Чим вищий емоційний інтелект, тим краще людина розумітиме інших.
7. Проективний тест "Куб в пустелі"                                                                             
Цей тест більше орієнтований на фантазію та підсвідомість. Він допоможе краще зрозуміти твоє відношення до себе, друзів та близьких.
З серії образів потрібно буде обрати те, що підходить саме тобі. В кінці ти отримаєш трактування результату.

Немає коментарів:

Дописати коментар