пʼятниця, 8 грудня 2023 р.

Як говорити, щоб вас чули?

 ✅ Говоріть доступно і використовуйте лише ті слова, які мають значення. Робіть це на роботі, серед друзів, близьких, незнайомих людей ... З часом виробиться навичка говорити, коротко і точно.
✅ Розмовляйте вголос самі з собою. Так можна потренувати інтонацію, голос, ритм мови, імпровізацію, жарти і багато іншого. Використовуйте для цього будь-яку можливість.
✅ Уникайте слів-паразитів «ну», «це», «ось» тощо. Вони засмічують мову. Намагайтесь скорочувати речення і робити смислові паузи.
✅Комунікативні навички потрібно тренувати. Чим більша кількість людей, з якими ми говоримо, тим легше нам знаходити з ними спільну мову. Спілкування з незнайомими людьми зробить вас більш гнучким співрозмовником.
✅ Намагайтеся більше слухати, ніж говорити. Дайте зрозуміти, що ви чуєте і пам'ятайте те, що співрозмовник про себе розповідає.
✅ Щоб домогтися від співрозмовника відвертості і щирості треба самому бути відвертим і щирим.
✅ Нікого не примушуйте до спілкування. Якщо дитина поспішає до друзів, а чоловік втомився після роботи, не починайте розмову, дочекайтеся відповідного моменту.
✅ Одне з головних правил: отримувати самому задоволення від бесіди. Це заразно - Ваш співрозмовник буде приємно здивований Вашим настроєм і налаштується на хвилю задоволення у відповідь.

Немає коментарів:

Дописати коментар