понеділок, 29 квітня 2024 р.

Арт-терапія. Вправа "Настрій"

 Візьміть чистий аркуш паперу, кольорові олівці або фломастери. Намалюйте, як може виглядати ваш сьогоднішній настрій у вигляді абстрактного сюжету - ліній, кольорових плям, різноманітних фігур. Важливо при цьому повністю зануритися в свої переживання, вибрати колір і провести лінії так, як вам хочеться більше, в повній відповідності до вашого настрою. Уявіть, що ви переносите свій стрес або тривогу на папір, намагаючись "виплеснути" їх повністю, до кінця. Не думайте про час: малюйте стільки, скільки вам потрібно, до тих пір, поки ви не відчуєте заспокоєння.

Потім переверніть аркуш і напишіть кілька слів, що відображають ваш настрій. Довго не думайте, необхідно, щоб ваші слова виникали вільно, без спеціального контролю з боку свідомості.

Після того як Ви намалювали свій настрій і переклали його в слова, із задоволенням, емоційно розірвіть листок і викиньте його або спаліть (якщо є сірники і попільничка і дорослі поряд). Уявіть собі, що тепер всі ваші стреси і тривоги згоріли у вогні або залишилися в урні. Відчуйте, як все ваше занепокоєння перейшло від вас на папір, а ви позбулися свого напруженого стану!

Немає коментарів:

Дописати коментар