вівторок, 28 травня 2024 р.

Привіт, ти як? Практикум "Що таке ментальне здоров`я та як учні можуть піклуватися про нього"

Триває місяць обізнаності про ментальне здоров’я. Тож сьогодні учні 3-А класу  покращили свої знання з цієї теми. Дізналися, що ментальне здоров'я - це відчуття спокою, щастя та рівноваги. Воно залежить від різних чинників: економічних, екологічних, соціальних які впливають на нас.  

Соціальні - це наша родина, якщо в ній не все добре, є скрутні життєві обставини, через це дитина переживає, відчуває себе не такою як всі. Економічні - коли дитина відчуває, що в когось є гроші, в когось немає.  Екологічний чинник -  це військова агресія росії проти України, яка створює серйозні виклики як для держави, так і для суспільства. Тому підтримка психічного здоров’я людини стала одним з пріоритетних завдань державної політики.

Під час заняття учні і учениці 3-А класу виконували вправи на зняття напруги,  ділилися своїми рецептами стійкості, висловлювали поради як триматися у погані дні, а також отримали знання і поради від практичного психолога як допомогти один одному у стані стресу, тривоги, панічної атаки. З'ясували, що важливо допомагати один одному відновлюватися, адже допомагаючи тим, хто цього потребує, ми й самі почуваємося краще. Тож,  пробуймо! 























































Немає коментарів:

Дописати коментар